Vendégház logója
 

Albin

A vendégek között sokan akadnak, akik első kérdése, hogy hol van a macska, mert látták az interneten. Ez mosolyt csal a mi arcunkra is. Látva a lelkesedést úgy gondoltuk, hogy írunk róla keveset, hogy az ide látogatók ne csak lássák, ismerjék is cicánkat, aki nélkül ez a ház élettelen lenne. Ő már a család tagjává vált, nem tudjuk nélküle elképzelni a mindennapokat.

  Albin vödörben  

Az előző macskánk idős volt már nagyon, és a szomszéd kertjében elpusztult. 1 éven át macska nélkül volutnk, melynek negatív következményeit mindenki sejti.
Ennek okán jókor jött a hír, hogy egyik ismerősünknek van 6 kiscicája, lehet válogatni. Mindenképpen kandúr kellett, mert az jobban tud rendet tartani. Megjött a 6 hetes állatka, akivel kezdetben sok gond volt, meg kellett szoknia az új helyet.
Ő az első macskánk az 5-ből, akinek nevet adtunk. Az egyik szomszédnál építési felújítási munkák folytak, ahol a csapatot egy Albin nevű úr vezette. A macskára rászóltunk, hogy olyan ronda arca van, mint Albinnak, így lett a cica neve is Albin.

 
Albin fűben  
Az első meglepetések, élmények

Úgy véltük, jobb lesz, ha minden oltást megkap, orvoshoz vittük. Ott egyből tudtunkra adták, hogy a 3 zínű (teknőctarka) macska sosem kandúr, és hogy azért nem ártana alánézni sem. A név maradt Albin (ami ugye férfi név). Jött a felismerés, hogy nem szeretnénk tucatjával kismacskákat, ezért hát ivartalanítani kellene.

 

Erre 9 hónapos korában kerülhetett sor. Nyomát máig viseli, a hasán a szőre sokkal hosszabb, mint korábban, a műtét előtt ott csupaszra borotválták neki. Albin mindenhol rendekezik alommal, párnával a házban, és a telken. Kicsi korában viragos ládákban aludt, mára alig fér egy gyümölcsös ládában!
Mikor első tavunkat kialakítottuk, érdeklődést mutatott a tó lakói iránt, kétszer be is ugrott utánuk a vízbe, most már nem tesz ilyet.

 

Személyisége

Albin tehát egy szuka macska, aki mára a környéken majdnem egyedüli macskává vált, körbe rajta mindenhol kutyák nézik lépteit. Nem nagyon szereti, ha ölbe veszik, ezt csak ritkán engedi meg, és nem mindenkinek, csak akihez neki éppen kedve van. Válogatott dolgokat eszik. Sokáig nyers marhavesét kapott, amit szeretett ugyan, de nem tett jót a szemének.

  Albin majdnem a halastóban.  
Kapott egy kötőhártya gyulladást, melyet ma is kezelni kell. Az egyoldalú táplálkozás miatt manapság mast is eszik, konzervekben viszont válogatós. Nagyon játékos macska, kora ellenére még mindig kölyökként viselkedik. Mindent megjelöl, ha úgy gondolja, karmol, és harap, olykor  avendégeket sem kíméli. Egyik kedvenc játéka, hogy a lépcső alól ijeszt rá a ház lakóira. Fára mászik, a kerítés fokán egynesúlyozik, a teraszról kémleli a terepet, és nem enged másik állatot a közelébe.
Albin nem szeret a szabadban éjszakázni, mindig bekéri magát a garázsba, télen a kazánházba. Szinte lehet érteni a nyávogásából, hogy mit szeretne. Sokszor nevetünk rajta, milyen változatos hangokat produkál, már-már választékosan nyávog. Legfontosabb lételeme, hogy velünk legyen, mindegy, hogy mi merre megyünk, ő velünk akar jönni mindenhová. Ezért saját lakóterünkben több helyen is van helye, a vendégtérbe azonban nem engedjük őt.
Mindenki kedvence ő, és mint említettük, a vendégek nagyobb része érkezésor először azt kérdi: hol a macska.
A galéria igazolja tetteit, nyomon követi eddigi életét, próbáltunk minden fontos mozzanatot megörökíteni.
 

 

Bemutatkozás | Érdekességek | Városkalauz | Kapcsolat | Partnerek | Galéria